tisdag 12 mars 2013

tisdags funderingar

Lätt och fri..
Det önskar jag att jag var. Läste precis ett inlägg på Idas blogg. Hon rensar sitt liv. Det skulle även jag behöva göra. Rensa bland kläder, bland papper, saker och prylar. Så att man ska känna sig lättare och friare. Hur ska det liksom sluta om jag fortsätter såhär? Att samla på allt, lägga in så mycket känslor i kläder och ting. Jag kommer inte få plats i det hus jag förhoppningsvis kommer ha i framtiden då all plats kommer tas upp av mina kläder och mina saker.

Jag önskar att jag hade mer tid.
Jag önskar att jag kunde läsa mer än vad jag gör i dag. Skönlitterära böcker, böcker om ADHD och barn med koncentrationsproblem samt böcker om träning.
Jag önskar att jag hann läsa alla tidningar jag har hemma. De om träning, löpning, cykling, skidåkning, de om mat och om skola. Jag skulle även vilja ha en dagstidning, men när inte tiden finns där idag hur ska jag då finna tid imorgon?!
Jag önskar att jag kunde ha mer ordning och reda.
Jag önskar att jag hann mer i skolan, alltså på jobbet. Min lista över saker som måste tas tag i ökar varenda dag.
Jag önskar att jag kunde ha tid att rensa och organisera.

Jag vet vad jag spenderar min tid på just nu.
Jobbet, träning och sedan mina vänner och förstås min familj.
Det är inte fy skam. Det är också viktiga saker. Viktigare än ha ordning på strumporna eller ha tid att läsa alla världens nyheter. Men det skulle vara skönt om den långa listan med "to-do" kunde minska. Jag vet vad jag ska försöka att undvika att göra. Vad som äter tid som jag skulle kunna göra något bättre med. Datorn, film, serier och min telefon tar upp väldigt mycket tid.

Men att sitta en tisdagskväll i soffan framför en bra film (Safe) och också lite kvalite i livet.

Nu ska jag diska, så jag vaknar till ett rent hem i morgon och sen kanske jag ska försöka läsa lite i en tidning eller börja på en ny bok. Efter 8 månaders lång väntan har jag äntligen läst ut Shantaram. Jag hoppas att nästa bok inte tar lika lång tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar